Datahantering

Våra lösningar bygger på en löst kopplad arkitektur och vi är inte bundna till någon leverantör av hårdvara, programvara eller bärare. Detta innebär att vi kan erbjuda rätt lösning för din applikation med ett minimum av kostnader och krångel.

JCSys lösningar för datahantering kan användas i en rad olika tillämpningar:

  • Övervakning av ensamarbete.
  • Övervakning av fordonsstatus.
  • Övervakning av vattennivåer.
  • Fjärrövervakning mot inbrott och sabotage.
  • Distribution av Distributed Interactive Simulation (DIS) data.

JCSys har nyligen driftsatt en lösning åt UK MOD för att använda syntetisk ISTAR information på ett övningsområde för att stödja simuleringsövningar. Systemet kombinerar realtidsinformation och virtuell information. Detta är bara ytterligare ett exempel på den flexibilitet våra lösningar kan erbjuda.

Fallstudie

Vi har nyligen driftsatt en lösning åt UK MOD för att använda syntetisk ISTAR information på ett övningsområde för att stödja simuleringsövningar med en kombination av realtidsinformation och virtuell information. Detta projekt har lett till att JCSys med sina partners har utvecklat en ny uppsättning av utbildningstillämpningar som ger en mycket mångsidig lösning för taktisk stridsutbildning. Denna lösning integrerar en blandning av verkliga och virtuella miljöer och man får en helt uppslukande utbildningsupplevelse genom att använda applikationen Virtual Battle Space (VBS2). Ett typiskt träningsscenario kan omfatta en kombination av UAV, attackhelikopter, artilleri med lång räckvidd, raketgevär, taktiska precisionsvapen samt eldledare och förband på marken som skickar information till den centrala styrenheten.

Mer information om Minerva-systemet finns på:

www.team-minerva.com